Blog

3 gode råd til strategisk kommunikation

Kommunikation og markedsføring kan hurtigt tage rigtig meget tid. Og det er ikke altid nødvendigt, hvis du bare arbejder strategisk. Strategisk kommunikation er et værktøj til at bygge bro imellem det, virksomheden vil, og det, den siger og på denne måde skabe en klar identitet for virksomheden og eliminere afstanden mellem vision og action.

Hvad dækker strategisk kommunikation over? | 1

Strategisk kommunikation er blevet et buzzword, som bliver brugt om meget og af mange, men hvad dækker det egentlig over, og hvordan arbejder man med det?

Kommunikationsstrategi

Hvornår er kommunikation strategisk?

At arbejde strategisk med kommunikation handler om mere end at fremme allerede fastsatte mål. Arbejdet med kommunikationen indgår som en integreret del af udviklingen af mål og midler for virksomheden/organisationen som helhed. Og det er derfor, det er spændende at arbejde med!

Få et overblik over hvordan du kan gøre din kommunikation mere strategisk med nogle af rådene nedenfor.

1.  Vær konsistent

Virksomheden skal kommunikere med én stemme. Det betyder, at der skal være sammenhæng imellem det, virksomheden kommunikerer, og virksomhedens identitet.

Virksomheden bestemmer nemlig ikke selv sit omdømme. Omdømmet er resultatet af samspillet mellem virksomhedens identitet – som den i virkeligheden er – og virksomhedens profil – som den siger, den er. Ved at være konsistente undgår I at forvirre jeres målgruppe.

2. Kend din målgruppe

Målgruppen for den strategiske kommunikation kan eksempelvis være kunder, virksomhedens ejere, medarbejderne, offentlige myndigheder og andre. I den strategiske kommunikation overvejer virksomheden, hvad der skal kommunikeres til de forskellige parter og på hvilke kanaler, så der tages hensyn til alle. Her bliver den strategiske kommunikation meget operationel! Alle forholder sig hele tiden til din virksomheds gøren og laden. Du kan ikke undgå at kommunikere, og selv når du ikke kommunikerer, kommunikerer du. Strategisk kommunikation skaber resultater på bundlinjen, da du med en klar kommunikationsstrategi bruger dine ressourcer på at brænde igennem de rigtige steder til den rigtige målgruppe.

3. Strategisk kommunikation gælder også internt

En væsentlig del af den strategiske kommunikation handler om den kommunikation, der sker internt i virksomheden. Et godt råd ift. den interne strategiske kommunikation er at skabe så meget transparens som muligt overfor ens medarbejdere.

Den strategiske kommunikation er kendetegnet ved, at kommunikationen tager udgangspunkt i virksomhedens strategi, og at der er en stærk forståelse for, hvordan den forretningsmæssige del af virksomheden fungerer. Lad derfor dine medarbejdere opnå et gennemgående kendskab til jeres visioner og strategier for virksomheden, så de på denne måde kan blive bedre ambassadører og være en inkorporeret del af den strategiske kommunikation udadtil.

Alle forholder sig hele tiden til din virksomheds gøren og laden. Du kan ikke undgå at kommunikere, og selv når du ikke kommunikerer, kommunikerer du. Strategisk kommunikation skaber resultater på bundlinjen, da du med en klar kommunikationsstrategi bruger dine ressourcer på at brænde igennem de rigtige steder til den rigtige målgruppe.

Rostra står klar med rådgivning
Er du i tvivl om, hvordan du skal kommunikere effektivt til din målgruppe eller vil du gerne have værktøjer samt teknikker til at formulere et budskab knivskarpt? Tøv ikke med at kontakte Rostra nu!
Rostra har mange års erfaring og dybdegående viden vedrørende kommunikation og PR og har gennem tiden hjulpet mange virksomheder med netop deres kommunikationsstrategi.

Bag ordene

Hvad dækker strategisk kommunikation over? | 2

Flemming Mieth

Flemming har arbejdet med public relations siden 1995. I dag rådgiver han en lang række virksomheder om strategisk kommunikation og pressearbejde.

Kontakt Flemming på fm@rostrapr.com eller 29 27 97 55 for at høre mere.

Kontakt
Flemming
fm@rostrapr.com
eller 29 27 97 55
for at høre mere.

Hvad dækker strategisk kommunikation over? | 2