Blog

“Sammen om et hav uden affald” på Folkemødet

Rostra udviklede og eksekverede både strategi, koncept og aktiviteter i Miljø- og Fødevareministeriets kampagne ”Sammen om et hav uden affald”, der skulle oplyse erhvervsfiskere, lystsejlere og strandgæster om vigtigheden af ikke at smide affald i havet.

“Sammen om et hav uden affald” på Folkemødet | 1

Ifølge nye tal er 85 % af danskerne bekymrede over mængden af affald i havet, men der er også bred opbakning til at gøre noget ved det. Kampagnen skal få endnu flere til at tage medansvar for et hav uden affald.

Partnerskaber

Landsdækkende kommunikationskampagne

Kommunikationskampagnens mange aktiviteter omfattede en række landsdækkende events, der skulle skabe synlighed om kampagnens budskab. Samtidig gav arrangementerne også mulighed for at gå i dialog med målgruppen om udfordringerne med marint affald og videregive de mange informationsmaterialer, der var udviklet til kampagnen, herunder fakta ark, postkort, kampagnefilm og klistermærker med kampagnens budskaber. Budskaberne blev også distribueret via pressehistorier og en national kampagne på de sociale medier, der opnåede rekord mange visninger.

Kommunikationskampagne på Folkemødet i 2018

Som en del af kommunikationskampagnen var Rostra i 2018 til stede med kampagnepersonale på Folkemødet. For at give kampagnen yderligere troværdighed og synlighed havde Rostra før Folkemødet indgået et partnerskab med Spejderbevægelsens base på Folkemødet, hvorfra kampagnepersonalet fik mulighed for at indgå i dialog med Folkemødets over 25.000 daglige deltagere.

Tilstedeværelsen på Folkemødet sikrede stor synlighed om Miljø- og Fødevareministeriets kommunikationskampagne blandt Folkemødets mange deltagere. Konkret blev der uddelt over 1.000 flasker vand samt endnu flere postkort og klistermærker på de blot 30 minutter af kampagnens tilstedeværelse på Folkemødet, hvor vi foretog en kvalitetsmåling.

De samlede resultater var overvældende, og vi fik samlet uddelt tusindvis af kampagnematerialer. Samtidig fik vi mange, mange positive tilkendegivelser fra deltagerne på Folkemødet, som for de flestes vedkommende støttede helhjertet op om kampagnen ”Sammen om et hav uden affald”. Rostra stod for at gennemføre kampagnen fra opstart til afsluttende evaluering.

Med tre meget specifikke målgrupper var det vigtigt for kampagnens succes at inddrage analyser om målgruppernes holdninger, viden og adfærd ift. affald i havet. Med udgangspunkt i analyserne blev der både udarbejdet målrettede løsninger, der talte til målgruppens virkelighed, men også generelle indsatser, der øgede opmærksomheden omkring vigtigheden af at nedbringe mængderne af affald i havet blandt borgere.

Klar til at tage det næste skridt?
Vil du gerne opnå bedre resultater, men mangler den rette partner? Er du allerede i gang med en kommunikationskampagne eller sidder du fast i startfasen? Kontakt Rostra nu!
Hos Rostra er vi kommunikationseksperter, politiske specialister, analytikere, journalister og tekstforfattere. Vi forener viden og erfaring fra en række brancher og arbejdspladser. Og vi bruger vores forskellighed til at dele viden og udfordre hinanden med nye ideer og perspektiver.

Bag ordene

“Sammen om et hav uden affald” på Folkemødet | 2

Flemming Mieth

Flemming har arbejdet med public relations siden 1995. I dag rådgiver han en lang række virksomheder om strategisk kommunikation og pressearbejde.

Kontakt Flemming på fm@rostrapr.com eller 29 27 97 55 for at høre mere.

Kontakt
Flemming
fm@rostrapr.com
eller 29 27 97 55
for at høre mere.

“Sammen om et hav uden affald” på Folkemødet | 2