Blog

NYT: Flere flotte fotos i Fotobanken!

Alle offentlige og halvoffentlige affaldsselskaber, forsyningsvirksomheder og kommuner i Danmark kan frit bruge fotobankens billeder i ikke-kommercielle informationsmaterialer. Billederne er doneret af AffaldPlus og Odsherred Kommune.

NYT: Flere flotte fotos i Fotobanken! | 1

Nu kan du finde endnu flere billeder på www.affaldsfotobank.dk. Billederne kan benyttes gratis af alle, der er registreret i fotobanken.

Formålet med billedbanken

Kender du affaldsbilledbanken?

Formålet er med affaldsfotobank.dk er at stille fotos til rådighed for kommuner, affaldsselskaber og forsyninger, som kan bruge dem til kommunikationsmaterialer i forbindelse med affaldsindsamling og genanvendelse af borgernes husholdningsaffald.

Fordelene ved at bruge billeder fra affaldsfotobank.dk:

  • Det er gratis.
  • Det er nemt og hurtigt.
  • Billederne må bruges frit og uden kildehenvisning.

Affaldsfotobanken er produceret af Tårnby Kommune i samarbejde med Langeland Forsyning A/S og Aalborg Renovation. Billederne er leveret af Rostra Kommunikation A/S, der også vedligeholder affaldsfotobank.dk.

Billederne er produceret med støtte fra Miljøstyrelsens pulje til implementering af ressourcestrategien, der støtter kommunernes arbejde med at opfylde målet om 50 % genanvendelse af husholdningsfraktionerne metal, glas, plast, pap, papir, træ og organisk affald. Motiverne er derfor primært udvalgt inden for disse fraktioner.

Man kan aldrig få nok billeder!

Men banken bliver ikke beriget med flere fotos, med mindre landets kommuner donerer frikøbte billeder til den. Heldigvis er der en sund delekultur ude i landets kommuner og affaldsselskaber:

”Vi vil meget gerne støtte op om den blomstrende delekultur, som hersker i affaldsverdenen. Derfor var det helt naturligt for os at tænke fotobanken ind, da vi alligevel stod og skulle have taget nye fotos til en større kommunikationsopgave,” fortæller Katja May Weber, kommunikationsmedarbejder i AffaldPlus, der gerne slå et slag for, at andre kommuner og affaldsselskaber overvejer, om de professionelle affaldsfotos, de under alle omstændigheder får taget, kan frikøbes og doneres til Affaldsfotobank.dk, så kollegaer over hele landet kan få glæde af dem.

Fakta om affaldsfotobank.dk

  • Adgang til affaldsfotobank.dk kræver en registreringskode, som fås ved at skrive til fotobank@rostrapr.com.
  • Alle billeder ligger i JPEG-format i en størrelse, der egner sig til brug på web.
  • Alle billeder ligger desuden i en størrelse, der egner sig til tryk. Enten som højtopløste JPEG-filer eller som Photoshop-filer. Sidstnævnte er brugt til de fritskrabede billeder, da fritskrabningen dermed bibeholdes.
  • For at give brugerne fleksibilitet må billederne gerne redigeres, og de må anvendes uden kildehenvisning. Læs mere om reglerne for brugen af billederne på www.affaldsfotobank.dk.

Besøg fotobanken: www.affaldsfotobank.dk.

Klar til at tage det næste skridt?
Vil du gerne opnå bedre resultater, men mangler den rette partner? Er du allerede i gang med en kommunikationskampagne eller sidder du fast i startfasen? Kontakt Rostra nu!
Hos Rostra er vi kommunikationseksperter, politiske specialister, analytikere, journalister og tekstforfattere. Vi forener viden og erfaring fra en række brancher og arbejdspladser. Og vi bruger vores forskellighed til at dele viden og udfordre hinanden med nye ideer og perspektiver.

Bag ordene

NYT: Flere flotte fotos i Fotobanken! | 2

Flemming Mieth

Flemming har arbejdet med public relations siden 1995. I dag rådgiver han en lang række virksomheder om strategisk kommunikation og pressearbejde.

Kontakt Flemming på fm@rostrapr.com eller 29 27 97 55 for at høre mere.

Kontakt
Flemming
fm@rostrapr.com
eller 29 27 97 55
for at høre mere.

NYT: Flere flotte fotos i Fotobanken! | 2