Trivselskampagne
Sækkevæddeløb
Kampagne trivsel

Vil du vide mere?

– Så kontakt:

Udfordring

Rostra Kommunikation har for Det Kriminalpræventive Råd udviklet, produceret og lanceret en kampagne for trivsel blandt skolebørn i indskolingen. Tilknytning – eller mangel på samme – til skolen er det enkeltområde, der statistisk set har størst sammenhæng med, om børn og unge senere bliver kriminelle.

 

Tilgang

Rostra stod for hele kampagneleverancen, herunder den kreative og strategiske kampagne- og medieplanlægning. Konceptet “forældrefiduser” blev udviklet i en proces, som Rostra faciliterede. Kampagnen henvender sig til forældre, lærere, skoleledere, skolebestyrelser, interessenter på området og den brede offentlighed. Formålene er at motivere forældre til at tage aktivt del i de sociale aktiviteter uden for skoletiden og at fremme brugen af inkluderende dialog som metode til et godt samarbejde i skoleklassens forældregruppe.

I samarbejde med pædagogfaglige konsulenter udviklede Rostra bl.a. en omfattende ”redskabskasse” med tips, inspiration, tjeklister og gode råd til aktiviteter. Udviklingsfasen inkluderede desuden fokusgruppeinterviews, materialetests og grundig research samt en lang række succesfulde pilottests af de forskellige kampagneelementer.

 

Resultater

Kampagnen er blevet modtaget yderst positivt siden lanceringen ved skolestart i 2014. Særligt har der været god omtale af kampagnewebsitet, der giver nem adgang til netop de ”forældrefiduser”, som man har brug for. Der er mulighed for at søge efter årstid, budget, interesser, tidsforbrug osv.

Besøg websitet her: www.foraeldrefiduser.dk.

Kampagnen rummer ud over de mange “forældrefiduser” også film, materialesæt, badges, PR-aktiviteter og netværkskommunikation. Kampagnen lever desuden på Facebook, hvor kampagnesiden har en ugentlig rækkevidde på ca. 25.000 brugere. Besøg siden her: www.facebook.com/foraeldrefiduser.

Udvalgte referencer

Case: Sammen om et hav uden affald

Vestegnen HF & VUC: Succesfuld nudgingkampagne mod cigaretskod

Pigalle: Det svenske storbyhotel

Omhu produkt-pr

OMHU: Lancering af ny fødevareserie

Zone: Produkt-PR løfter brandet

Brøndby affaldssortering

Brøndby Kommune: Affaldssortering uden ord

Kampagnelogo

Gribskov Kommune: ”Gemmer du, så husker jeg”

Banner genbrugsstation

Assens Forsyning: Har du rent træ i posen?

Madaffaldsbeholder

Frederikssund Kommune: ”Tak for MADaffald”

Miljøstyrelsen: Glade film om sortering af affald

Affaldssortering i Værebro Park

Gladsaxe Kommune: Affaldssortering i etageboliger