Kampagne CE mærket
CE mærket
CE dig for!

Vil du vide mere?

– Så kontakt:

Rostra varetog for Energistyrelsen en national informationskampagne om CE-mærkede byggevarer rettet imod håndværkere, forhandlere, boligforeninger og gør det selv-folket.

 

Udfordringer

CE-mærkning af varer indikerer et produkts overholdelse af EU-lovgivningen og muliggør samme varers fri bevægelighed på det europæiske marked. Mange kender til mærket, men ikke dets betydning. Kampagnen skulle derfor skabe en forståelig fortælling om mærket og løfte det generelle vidensniveau om sikkerhedsregler for byggevarer med henblik på at reducere antallet af ulovlige byggevarer på markedet.

 

Tilgang

Kampagnens budskaber var holdt meget konkrete og formuleret i et letforståeligt sprog. Det visuelle udtryk satte fokus på selve CE-mærket. Rostra udviklede og gennemførte hele kampagnen, som benyttede en række kreative elementer: Duftbrikker (”Wunderbaum”) udformet som svensknøgler til håndværkerens varevogn, informationsmaterialer distribueret via byggemarkeder, kampagnesite med konkurrence om bedste håndværkerslogan, film på YouTube og DR OBS-spots samt omrejsende roadshows for byggevareprofessionelle, nyhedsbreve, direct mails samt en målrettet presseindsats. Til kvalitetssikring af kampagnens mange tekniske budskaber havde Rostra hyret Teknologisk Institut.

 

Resultater

Den samlede eksponering i lokale, regionale og landsdækkende nyhedsmedier grundet kampagnens konkrete budskab affødte en øget omtale af CE-mærkningen af byggevarer. Kampagnen generede en fremgang på 47% i unikke antal besøgende på byggevareinfo.dk, foruden en fremgang i spørgsmål på samme hjemmeside med hele 59%.

Klik her for at læse mere om, hvordan vi arbejder med kampagner.

Udvalgte referencer

Case: Sammen om et hav uden affald

Vestegnen HF & VUC: Succesfuld nudgingkampagne mod cigaretskod

Pigalle: Det svenske storbyhotel

Omhu produkt-pr

OMHU: Lancering af ny fødevareserie

Zone: Produkt-PR løfter brandet

Brøndby affaldssortering

Brøndby Kommune: Affaldssortering uden ord

Kampagnelogo

Gribskov Kommune: ”Gemmer du, så husker jeg”

Banner genbrugsstation

Assens Forsyning: Har du rent træ i posen?

Madaffaldsbeholder

Frederikssund Kommune: ”Tak for MADaffald”

Miljøstyrelsen: Glade film om sortering af affald

Affaldssortering i Værebro Park

Gladsaxe Kommune: Affaldssortering i etageboliger