Kampagne affaldssortering
Sortering af batterier
Avislæsning i Halsnæs

Vil du vide mere?

– Så kontakt:

Udfordring

Halsnæs forsyning valgte per april 2015 at hjemtage afhentning af husholdningsaffaldet og havde i den forbindelse behov for en synlig, visuel kampagne, der samtidig med at markere dette brandede Halsnæs Forsyning som en lokalt forankret arbejdsplads og serviceudbyder.

 

Tilgang

Rostra udviklede det overordnede budskab ”Dit affald er værd at samle på” til kampagnen, der samtidig kan bruges på alle øvrige kommunikationsindsatser på affaldsområdet i Halsnæs. Det kreative koncept bag kampagnen bygger på en kommunikativ ”overligger”, hvor budskabet om det ressourceindeholde affald ligger implicit. Billederne i kampagnen indbefatter således fotos med en bestemt type affald i fokus (fx en appelsin, der bliver skrællet, eller en avis, der læses) med et lokalt miljø i baggrunden. Målgruppen laver derved selv koblingen mellem affald og budskab via en form for storytelling hos beskueren.

 

Resultater

Kampagnen var med til at skabe forståelse og opmærksomhed omkring vigtigheden og den lokale nytteværdi i at sortere affaldet foruden at den brandede Halsnæs Forsyning som en virksomhed, der skaber værdi lokalt. Kampagnen bestod af bannere på ni nye skraldebiler, og Rostra stod for hele processen med udvikling af kampagnebudskab, kreativt koncept, fotografering og grafisk produktion af motiver til bannerne.

Udvalgte referencer

Case: Sammen om et hav uden affald

Vestegnen HF & VUC: Succesfuld nudgingkampagne mod cigaretskod

Pigalle: Det svenske storbyhotel

Omhu produkt-pr

OMHU: Lancering af ny fødevareserie

Zone: Produkt-PR løfter brandet

Brøndby affaldssortering

Brøndby Kommune: Affaldssortering uden ord

Kampagnelogo

Gribskov Kommune: ”Gemmer du, så husker jeg”

Banner genbrugsstation

Assens Forsyning: Har du rent træ i posen?

Madaffaldsbeholder

Frederikssund Kommune: ”Tak for MADaffald”

Miljøstyrelsen: Glade film om sortering af affald

Affaldssortering i Værebro Park

Gladsaxe Kommune: Affaldssortering i etageboliger