Knust pære
Miljøstyrelsen anbefaler LED
Miljøstyrelsen affaldskampagne

Vil du vide mere?

– Så kontakt:

Udfordring

Kampagnens formål var at sænke befolkningens eksponering til det sundhedsskadelige tungmetal kviksølv, der primært forefindes i sparepærer – også selvom det kun er en lille mængde.

 

Tilgang

Kampagnen blev tilrettelagt i samarbejde med en lang række parter, både offentlige myndigheder og private interesseorganisationer. Rostra stod for at formidle faglig viden og følgegruppefakta i den kreative udvikling af kampagneelementer, og leverede en lang række elektroniske og fysiske materialer. Rostra varetog kampagnens Facebook og udvalgte PR-aktiviteter, stod for indhold til kampagnens hjemmeside og gennemførte kampagnens annoncekampagner. Kampagnematerialet, i form af blandt andet postkort var meget efterspurgt, og blev fordelt direkte til 472 forhandlere i samarbejde med Danske Byggecentre, Dansk Belysning, Silvan, Bauhaus, Lampeland og Lysmester.

 

Resultater

Kampagnens bannerannoncer indfriede sin målsætning med 191 % i kraft af 8.6 mio. eksponeringer og 53.822 klik. Mere end 375.000 blev eksponeret for kampagnevideoen, og mere end 45.000 så videoen. Effekterne af kampagnen genererede mere trafik på Miljøstyrelsens hjemmeside, end nogen tidligere kampagne har gjort før.

Kampagens effekt blev evalueret i april 2015, hvilket bl.a. viste, at danskernes forbrug af LED-pærer var steget med 27 % og forbruget af sparepærer var faldet med 9 %. 70 % af de danskere, der havde set kampagnen syntes, at kampagnen var god eller meget god med hensyn til sprog, stil og tone, og 60 % angav, at kampagnen har medført, at de nu bruger LED-pærer frem for andre elpærer.

Udvalgte referencer

Case: Sammen om et hav uden affald

Vestegnen HF & VUC: Succesfuld nudgingkampagne mod cigaretskod

Pigalle: Det svenske storbyhotel

Omhu produkt-pr

OMHU: Lancering af ny fødevareserie

Zone: Produkt-PR løfter brandet

Brøndby affaldssortering

Brøndby Kommune: Affaldssortering uden ord

Kampagnelogo

Gribskov Kommune: ”Gemmer du, så husker jeg”

Banner genbrugsstation

Assens Forsyning: Har du rent træ i posen?

Madaffaldsbeholder

Frederikssund Kommune: ”Tak for MADaffald”

Miljøstyrelsen: Glade film om sortering af affald

Affaldssortering i Værebro Park

Gladsaxe Kommune: Affaldssortering i etageboliger