Klimatilpasningskampagne
Fisk i munden
Gummistøvle med vand i

Vil du vide mere?

– Så kontakt:

Rostra Kommunikation har gennemført en kampagne om klimatilpasning for Naturstyrelsen. Rostra udviklede koncepterne og stod for hele kampagneleverancen, herunder den kreative og strategiske kampagne- og medieplanlægning.

 

Udfordring

Kampagnens formål var at informere om klimatilpasning, og hvordan man bedst muligt sikrer egen bolig og/eller ejendom mod de øgede regnmængder, der forventes fremover. Indsatsen trak på en lang række kommunikationsformer − bl.a. displays opstillet i byggemarkeder, uddeling af postkort, annoncering, PR og partnerskabskommunikation. Særligt i fokus har dels været PR-indsatserne, der har skabt stor medieomtale om klimatilpasning, dels kampagnens etablering af partnerskaber inden for en defineret målgruppe af offentlige myndigheder, virksomheder, brancheorganisationer, fagmedier, forsynings-virksomheder og lokale interessenter, som har hjulpet med at rodfæste budskaberne med vejledning og information om klimatilpasning. Partnerskabsindsatsens fokus var at etablere og drive forpligtende partnerskaber om at formidle solide, faglige budskaber om klimaet og klimatilpasning til en bred målgruppe i befolkningen.

 

Tilgang

Som elementer i indsatsen udviklede Rostra et onlineunivers omkring klimatilpasning, herunder en hjemmeside, hvor borgerne kan finde praktisk information omkring klimatilpasning samt en Facebookside, hvor der hver uge blev lagt gode råd ud om klimatilpasning. Rostra har desuden udarbejdet en survey som kortlagde danskernes viden om og holdning til klimatilpasning af boligen og produceret en række faktaark om nedbørens udvikling i Danmark samt en række casebeskrivelser med gode eksempler på, hvordan folk har klimatilpasset boligen på en god måde. I forbindelse med kampagnen har Rostra stået for at drive og betjene en ekstern følgegruppe til kampagnen.

 

Resultater

Indsatserne har opnået landsdækkende pressedækning og skabt stor opmærksomhed om daværende miljøminister Ida Auken. PR-aktiviteter har resulteret i mere end 160 presseklip, herunder gentagen omtale på landsdækkende tv, flere landsdækkende og regionale aviser samt omfattende lokal omtale. Der har ikke mindst været stor omtale i medier med fokus på fagspecifikke emner, som fx hus og have, branchemedier og i en række magasiner. Annonceværdien af presseklippene er anslået til at overstige 3,5 mio. kroner.

Den landsdækkende presseomtale af kampagnen har i flere omgange skabt opmærksomhed omkring daværende miljøminister Kirsten Brosbøl, bl.a. i forbindelse med lanceringen af kampagnen, hvor hun blev interviewet til en presseevent.

Udvalgte referencer

Case: Sammen om et hav uden affald

Vestegnen HF & VUC: Succesfuld nudgingkampagne mod cigaretskod

Pigalle: Det svenske storbyhotel

Omhu produkt-pr

OMHU: Lancering af ny fødevareserie

Zone: Produkt-PR løfter brandet

Brøndby affaldssortering

Brøndby Kommune: Affaldssortering uden ord

Kampagnelogo

Gribskov Kommune: ”Gemmer du, så husker jeg”

Banner genbrugsstation

Assens Forsyning: Har du rent træ i posen?

Madaffaldsbeholder

Frederikssund Kommune: ”Tak for MADaffald”

Miljøstyrelsen: Glade film om sortering af affald

Affaldssortering i Værebro Park

Gladsaxe Kommune: Affaldssortering i etageboliger