SoMe-kampagne med overtagelse på Facebook

I modsætning til LED-pærer og glødepærer indeholder sparepærer det sundhedsskadelige tungmetal kviksølv. Sparepærerne, som kan findes i mange danske hjem og på mange arbejdspladser, udgør derfor en væsentlig del af den samlede risiko for at blive udsat for kviksølv (sparepærerne er kun dog farlige, hvis de går i stykker).

Rostra varetog Miljøstyrelsens kampagne mod sparepærer og udviklede det positive budskab om at vælge LED i stedet. Kampagnen bestod af en lang række aktiviteter, og bl.a. overtog Rostra i kampagneperioden Miljøstyrelsens landing page på Facebook på området “hverdagskemi”, ligesom vi promoverede kampagnen på Youtube, Google og Facebook.

Kampagnen på de sociale medier indfriede sine målsætninger med 191% i kraft af 8,6 mio. eksponeringer og 53.822 klik. Overtagelsen på Facebook genererede mere trafik til Miljøstyrelsens hjemmeside, end nogen tidligere kampagne havde gjort før. Evalueringen af kampagnen viste bl.a., at 70% af modtagerne syntes, at kampagnen var god eller meget god. 60% angav kampagnen som en grund til, at de nu helst bruger LED-pærer.

Kontakt Flemming Mieth på +45 29 27 97 55 eller fm@rostrapr.com.

Vil du høre mere om sociale medier eller andre services?

Vi hjælper virksomheder, brancheorganisationer og offentlige myndigheder med at skabe effektive kommunikationsindsatser.

Læs mere om nogle af vores ekspertiser herunder​