Lad os få de gode historier til at arbejde for dig.

PR-bureau

Uanset om det handler om et budskab, et produkt eller en dagsorden, så er pressen en utrolig gennemslagskraftig kanal til at nå bredt ud og gøre en forskel med din kommunikation. Dels har pressen mange læsere, seere og lyttere, dels danner den udgangspunkt for mange af de offentlige diskussioner – både de brede samfundsemner og de mere nicheprægede debatter inden for specifikke brancher eller interesseområder.

Pressearbejde er derfor et mere effektivt redskab til at øge kendskab og opbygge profil end de fleste andre i kommunikatørens værktøjskasse. Derfor kommer moderne organisationer heller ikke uden om pressen – og det er der bestemt heller ikke grund til.

Christian Olsen

Hvorfor skal du vælge Rostra som dit PR-bureau?

“Pressen er et marked for gode historier, og Rostra har drevet en succesfuld butik der i mere end 20 år. Vi kender kunderne – redaktionerne, journalisterne og medieforbrugerne – og vi har udviklet en sikker hånd til at vinkle og udfolde dine historier, så de får aktualitet og nyhedsværdi for de medier, hvor du ønsker at se dig selv.”

Kontakt Christian Olesenco@rostrapr.com eller 26 72 94 29 for at høre mere.

Kontakt
Christian Olesen
co@rostrapr.com
eller 26 72 94 29
for at høre mere.

Christian Olsen

Det rigtige PR-bureau skaber stærke resultater

Presseomtale har en stærk virkning på modtagerne. Når redaktøren vælger at fokusere på netop dit budskab eller produkt, sender det et stærkt signal om relevans og aktualitet. Derfor er effekten af presseomtale helt anderledes end købte indrykninger som fx annoncer (selv om annoncer koster kassen). Som modtager tager man informationen ind på en anden måde, fordi den har en langt højere troværdighed.

Vi kan hjælpe dig med at få presseomtale af dit budskab, dit produkt, din dagsorden eller dit brand. Pressearbejde er både en kunstart og et håndværk, og vi har udøvet det i mange år. Gennem årene har vi udført pressearbejde for kunder i snart sagt alle brancher, inden for alle produktkategorier og i samarbejde med alle typer medier. Vi er i daglig kontakt med et bredt udsnit af de danske medier og har et meget stort netværk i det danske medielandskab på tværs af print, online, tv og radio.

Eksempler på pressearbejde udført af Rostra

null

Miljøstyrelsen

Virksomheder skal også sortere affald

null

Rådet for Større Dæksikkerhed

Fokus på vinterdæk og trafiksikkerhed

null

SAP

Thought leadership

null

British Airways

Full-service pressekontor

Kort fortalt om fordelene ved PR-kampagner

Formålet med pressearbejde er at opnå redaktionel omtale i relevante medier.

Kendskab: Pressearbejde giver mulighed for at få sine budskaber langt bredere ud via massemedier, end betalte indrykninger ville opnå inden for samme budget.

Aktualitet: Modtageren ved, at budskaberne journalister og redaktører har udvalgt disse budskaber blandt mange andre, hvilket signalerer, at indholdet har en særlig relevans netop nu.

Troværdighed: Redaktionel omtale har en uafhængig journalist eller redaktør som afsender, der står inde for budskaberne. Det giver en høj troværdighed til budskaberne og understreger samtidig afsenderen relevans og vigtighed.

Budskabsforståelse: Redaktionel omtale går typisk mere i dybden med emnet og indfanger flere nuanceret omkring budskabet end annoncer. Ofte vil journalisten eller redaktøren tilpasse omtalen til netop sine specifikke målgrupper og dermed målrette budskaberne til målgruppen ud fra målgruppens præmisser.

Kontakt os for en uforpligtende snak om, hvad du kan bruge pressearbejde til.

Hvad kan vi hjælpe dig med som dit PR-bureau?

Pressearbejde er relevant i langt flere sammenhænge end traditionel annoncering. Det skyldes, at der i medielandskabet findes medier med fokus på næsten alle slags emner.

Som dit PR-bureau vil vi i samarbejde med dig lægge en PR-plan med fokus på dine mål:

 • Øge kendskabet til dine produkter, dine budskaber eller din organisation.
 • Skabe synlighed omkring nye tiltag, som du lancerer.
 • Understøtte jeres branding eller rebranding ved at profilere flere sider af din organisation.
 • Give svar på misforståelser om dine produkter eller din organisation.
 • Styrke jeres muligheder for at rekruttere nye medarbejdere.
 • Starte en debat i offentligheden – eller få en stærkere stemme i den nuværende debat.
 • Vise pressen de konkrete fordele ved dit produkt for pressen, fx ved demonstration, tests, presseture eller pressebriefinger.
 • Understøtte dit salg og salgsaktiviteter.
 • Fortælle om jeres CSR-aktiviteter og arbejde med samfundsansvar.

Der kan derfor være mange gode grunde til at samarbejde med pressen.

Sådan får du presseomtale af dine produkter og budskaber

Får dine konkurrenter mere omtale i pressen end dig? Er din opgave at opnå et stort kendskab i befolkningen, men du har ikke budget til store kampagner? Så kan et veltilrettelagt pressearbejde ganske rigtigt være vejen frem.

Pressen er en særdeles vigtig og effektiv kommunikationskanal til langt de fleste målgrupper. Samtidig er godt pressearbejde en omkostningseffektiv metode at nå meget bredt ud. Men der er kamp om pressens opmærksomhed, og god omtale er ikke noget, du har krav på. Du skal gøre dig fortjent til den. Derfor har du brug for os.

De forskellige medier, journalister og redaktører har hver deres fokusområder, krav til historier, behov for information og faste arbejdsprocesser. Alle disse forhold skal du tage højde for, hvis du ønsker at opnå omtale. Hos Rostra arbejder vi tæt sammen med medierne og leverer alt, hvad de har brug for. Derfor kan du trække på os til at sørge for det praktiske, ligesom vi kan hjælpe dig med udvikling af ideer og din PR-strategi, så du kan styrke din mediekapital og få mere omtale.

Ønsker du at få gode historier til at arbejde for dig?
Rostra hjælper dig gennem hele processen med at planlægge og gennemføre veltilrettelagt pressearbejde, som danner udgangspunkt for mange offentlige diskussioner. Vores mangeårige erfaring med pressearbejder betyder, at vi trækker på best practices gennem hele forløbet fra ide til evaluering.

Hvorfor er Rostra det bedste PR-bureau for dig?

Rostra kan hjælpe dig med din kommunikation, når du har en nyhed (god eller dårlig), som skal kommunikeres ud til offentligheden. Vi kan også hjælpe dig med at lægge en PR-strategi ud fra en mere overordnet målsætning om at styrke dit kendskab og din profil.

Vi rådgiver dig om muligheder, forventninger og strategier. Vi hjælper dig med at finde den bedst mulige vinkel, udpege de relevante medier, udarbejde pressematerialet og sørge for, at det når frem til de ønskede kontaktpersoner. Vi vejleder dig om, hvordan historien og du som afsender vil blive set af pressen, ligesom vi vejleder dig til at undgå fejltrin, der kunne underminere budskabets troværdighed. Hvis du har brug for medietræning eller rådgivning om egentlig krisekommunikation, kan vi også hjælpe dig.

Er din historie kompliceret at formidle – det kan være mange grunde til – kan Rostra kan hjælpe med at formidle den på den mest hensigtsmæssige måde for dig. Vi kan ligeledes udarbejde faktaark, infografik eller andre materialer, hvis det understøtter historien.

Sæt turbo på dit pressearbejde med os som PR-bureau

Rostra er et full-service PR-bureau, der kan varetage alle presserelaterede opgaver og de fleste andre kommunikationsopgaver. Der er en lang række fordele ved at vælge som Rostra som PR-bureau, både for organisationer med en intern presseafdeling og organisationer pressemedarbejdere på fuld tid:

 • Måske har du kun få presseopgaver, men ønsker dem løst af erfarne medarbejdere, der arbejder med presseopgaver hver dag.
 • Du får et ærligt blik udefra ind på din organisation og kan i fortrolighed sparre omkring muligheder, ideer og scenarier – uden at tage hensyn til organisatoriske forhold.
 • Du får flere ideer at vælge mellem – vi kan udarbejde idekataloger, hvor vi trækker kreative kræfter ind fra hele bureauet.
 • Vi kan varetage den løbende “PR-maskine” med ideudvikling, produktion og distribution af regelmæssige pressemeddelelser ud fra en aftalt PR-plan. Så du bevarer og øger din synlighed kontinuerligt uden at belaste interne ressourcer.
 • Du kan trække på eksperter med kort varsel, som kender din organisation. Fx til at klæde dig på forud for et interview, arrangere din presseevent eller til at bistå ved et pressebesøg.
 • Vi tager imod henvendelser fra pressen, så du ikke skal bruge tid på det.
 • Hurtig og veloplagt service til medier med stramme deadlines: Information om produkter og organisationen, pressebilleder, oplysninger om priser og forhandlere mv.
 • Medieovervågning og medierapportering, evt. beredskab og hurtig respons i forhold til kritiske sager.

Lyder det for dyrt for dig? Måske skulle du tjekke vores priser, før du beslutter dig. Vi arbejder både for store og små kunder, så vi har også et setup, der passer til dig og dit budget.